Fris je woning op met een nieuw zonneschermdoek

Eens in de zoveel tijd kan het nodig zijn je zonweringdoek vervangen. Vaak is je zonweringsysteem nog prima in orde, maar is het doek verkleurd, vertoont het schimmelplekken of mosgroei en komen er gaten in. Gelukkig kun je online makkelijk een nieuw doek op maat bestellen en deze laten bezorgen. En voor prijzen van rond de €30 per vierkante meter kun je weer tientallen jaren van je nieuwe zonneschermdoek genieten. Maar waar moet je op letten als je besluit online een zonnescherm doek te kopen?

Het materiaal

Wil je een nieuw zonneschermdoek dat lang mee kan gaan, dan kies je voor een doek gemaakt van acryl. Dit materiaal is duurzaam en wordt behandeld met een water- en vuilafstotende coating. Zo kunnen schimmel en mos zich aanzienlijk minder makkelijk vormen en is er nauwelijks onderhoud nodig. Af en toe afnemen met lauw water en een zachte borstel is voldoende. De kleur wordt volledig tot in de kern van de vezels verwerkt, zodat deze nauwelijks vergaat.

De zonwering

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het zonnescherm doet waar het voor gemaakt is, en dat is zonweren. Een doek van kwaliteit houdt minstens 90 procent uv-straling tegen en 70 procent van de warmte. Op die manier zorg je ervoor dat het binnen koel blijft, dat je beschermd in de schaduw buiten kunt zitten en dat schadelijke uv-stralen niet meer door kunnen dringen.

Het ontwerp

Als laatste kun je het beste een ontwerp kiezen dat je mooi vindt en dat past bij je woning. Door zonneschermen aan te schaffen kun je het uiterlijk van je woning veranderen en interessanter te maken, zonder dat deze daardoor op een Italiaanse ijswinkel lijkt. De keuze is groot, van effen tot gestreept en van wit tot zwart. Welk design je ook kiest, door online een zonneschermdoek te kopen, kun je weer voor een lange tijd beschut en beschermd zitten.