Kies voor prefab maar blijf origineel

Prefab is al lang niet meer zo afhankelijk van standaard ontwerpen als voorheen. Door deze optie te kiezen zal je versteld staan hoeveel van je eigen smaak je nog in je huis kan laten verwerken. En de kosten van een huis bouwen op deze manier zijn een stuk lager. Behalve dat kan je binnen 10 weken al een prefab huis bezitten. Wijs de prefab optie dus niet af, en lees hier meer over deze optie.

Prefab met een architect

Bedrijven zoals prefabwoningonline geven je een ruime keuze. Er is een catalogus waar je je woning kan samenstellen naar voorgeselecteerde opties, maar als je meer originaliteit zoekt, kan je ook met een architect je prefab droomhuis samenstellen. Met de afmetingen die je zelf doorgeeft kan hij samen met jou een huis ontwerpen volledig naar jouw favoriete stijl. Zo kan je van de voordelen van prefab gebruik maken, maar toch authenticiteit behouden.

De voordelen van prefab

De voordelen van prefab zijn erg veelzijdig. Voor jou is het een manier om snel een huis te bouwen, terwijl nieuwbouw vaak erg lang duurt. Ook is er weinig kans op vertragingen en dus extra uitgaven. De onderdelen worden in de fabriek samengesteld waar ze niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. En tijdens de bouw zijn er vaak weinig problemen. Alles is al getest en hoeft alleen in elkaar gezet te worden. Binnen 10 weken vanaf het eerste contact kan je de sleutels al krijgen van je nieuwe huis.

De prijs

Het laatste grote voordeel is de prijs. Het bouwen van een prefab huis is aanzienlijk goedkoper, omdat het sneller is en minder arbeidsintensief. En, zoals al eerder aangegeven, kan er minder misgaan. Je kan een alleenstaande woning al vanaf €150.000 samenstellen. Prefab is voor veel mensen een manier om op een betaalbare wijze toch hun droomhuis te bezitten.